HomeArchiefZonnepark Sas van Gent-Zuid officieel geopend
Zonnepark Sas van Gent-Zuid officieel geopend

Zonnepark Sas van Gent-Zuid officieel geopend

Shell heeft het zonnepark Sas van Gent-Zuid in de gemeente Terneuzen officieel geopend. Het park heeft 55.000 zonnepanelen met een piekcapaciteit van 30 megawatt en is gebouwd op 24,2 hectare grond waar vroeger een suikerfabriek stond.

Shell heeft nu vier operationele zonneparken in Nederland. Naast Sas van Gent-Zuid heeft het bedrijf zonneparken in Moerdijk (76.000 panelen, 27 MW), Heerenveen (34.300 panelen, 14 MW) en Emmen (28.500 panelen, 12 MW). In aanbouw is energiepark Pottendijk bij Emmen, waar zonne-energie wordt gecombineerd met windenergie. Het gaat om 90.000 panelen (50 MW) en 14 windturbines (50 MW). Shell rekent op een jaarlijkse productie van 170 GWh. Eind 2022 moet volgens planning het windpark in bedrijf gaan, het zonnepark volgt begin 2023.

Op de foto: Zonnepark Moerdijk.

Delen:

Eindredacteur van Industrielinqs en Petrochem, en immer speurend naar relevant nieuws om te delen. Mijn interesse: breed. Mijn specialiteit: investeringsprojecten en onderhoudsstops!

liesbeth@industrielinqs.nl