HomeArbeidsmarktLees Industrielinqs 4 nu tijdelijk online

Lees Industrielinqs 4 nu tijdelijk online

Misschien wel de grootste uitdaging voor de energietransitie is schaarste aan technisch personeel. Zeker op het gebied van hoogspanningstechniek. Willen we alle plannen uitvoeren, dan moet het elektriciteitsnet sterk worden uitgebreid. Mateusz van Strien, Techniekheld van het Jaar 2022, maakt zich sterk voor goede opleidingen, maar ook voor het enthousiasmeren van kinderen voor techniek.

Verder in deze editie de De kip-of-het-ei van waterstof. Tijdens de de Hydrogen Trail Europe zagen de reisgenoten dat er veel lessen te leren zijn van de ontwikkelingen elders in Europa.

Locatie is belangrijk. Het soort bedrijf ook. Politieke omstandigheden zeker. De Hydrogen Trail Europe biedt verschillende inzichten. Vooral in de verschillende keuzes die verschillende bedrijven maken op verschillende locaties met uiteenlopende omstandigheden. De situatie maakt uit. En niet zo’n beetje ook.

Huntsman was in april druk met de turnaround van MDI-1. Het chemiebedrijf in Rotterdam-Botlek was gedurende 28 dagen met ongeveer tweehonderd man aan de slag. De aanpak was anders dan voorheen en dat leverde goede resultaten op. ‘In oktober hebben we een kleine stop, waar we met dezelfde aanpak gaan werken’, zegt Remco Spanjersberg van Huntsman.

 

Lees er meer over in het oktobernummer van Industrielinqs. Bij de lezers op 4 oktober op de mat maar nu tijdelijk online al door te bladeren.

 

Delen:

breg@industrielinqs.nl