HomeTransitieEnergiebesparingLees Industrielinqs 5 nu tijdelijk online

Lees Industrielinqs 5 nu tijdelijk online

Ongetwijfeld zullen in de toekomst nieuwe geografische gebieden een
belangrijke rol spelen bij de energie- en grondstoffenvoorziening in de wereld. Maar vlak bestaande bassins als de Noordzee niet uit, stelt Dirk Smit. En zeker niet als we snelheid willen maken met de transitie. Immers, daar ligt al kostbare infrastructuur. En CCS en offshore wind zijn interessante nieuwe troeven. De chief scientist van Shell is een van de key-talkers tijdens EIES22

Verder in deze editie: Circulair water in Antwerpen. Om waterschaarste in Vlaanderen tegen te gaan, komt er een nieuwe waterfabriek op het NextGen-district in de Antwerpse haven. Deze gaat vanaf 2025 gezuiverd afvalwater van Antwerpse gezinnen opwerken tot koelwater, onder andere voor de fabrieken van Total Energies.

En de plantmanager in deze editie is Ali el Abbassi. Hij is als site manager eindverantwoordelijk om de ABB-vestiging in Ede tegen 2024 CO2-neutraal te maken, maar hij weet zich gesteund door zijn medewerkers en partners. Hoewel ervaringen van eerdere pilots in China, Duitsland en Finland houvast bieden, is het volgens hem vooral een kwestie van beginnen en gaandeweg zaken aanpassen

Ook interessant; Hergebruik van restwarmte
Dat de Europese industrie haar energieverbruik moet terugdringen, is geen nieuws meer. Een enorme kans ligt bij het hergebruiken van restwarmte. Uit onderzoek is gebleken dat in de EU jaarlijks 300 TWh aan restwarmte onbenut blijft. Warmtepompen zijn dé manier om meer uit industriële restwarmte te halen. Maar de industrie is nog te onbekend met deze methode van energiebesparing.

Lees er meer over in Industrielinqs 5. Bij de lezers op 29 november op de mat maar nu tijdelijk online al door te bladeren.

Delen:

breg@industrielinqs.nl