HomeArchiefAir Liquide bereidt tijdens turnaround CO2-afvang uit waterstofinstallatie voor

Air Liquide bereidt tijdens turnaround CO2-afvang uit waterstofinstallatie voor

**** Verzoek voor meer informatie ligt bij Mourik en Air Liquide *****

 

Air Liquide heeft onlangs een grote turnaround op haar site in Rozenburg afgerond. Naast de reguliere werkzaamheden zoals onderhoud aan de apparatuur en de wettelijke inspecties, werden ook enkele verbeteringen in de processen doorgevoerd. Daarnaast trof Air Liquide voorbereidingen op het afvangen van CO2 uit de waterstofinstallatie.

 

Contractor Mourik voerde een deel van de werkzaamheden uit. Dat betrof het aanleggen van een nieuw leidingnet voor het afvoeren van CO2 uit tailgas van de waterstof zuiveringsinstallatie van Air Liquide. De verbetering is de belangrijke bijdrage om de CO2 uitstoot van Air Liquide te verminderen.

 

De onderhoudsstop heeft zes weken in beslag genomen. In totaal waren er tijdens de turnaround 65 mensen van Air Liquide en ongeveer 350 werknemers van contractors op de site aan het werk.

 

Delen:

redactie@industrielinqs.nl