HomeArchief3D-onderdelen voor verpakkingsmachines

3D-onderdelen voor verpakkingsmachines

Gerhard Schubert, producent van verpakkingsmachines, en Ultimaker, specialist op het gebied van desktop 3D-printen, slaan de handen ineen om onderdelen voor deze machines op locatie te printen.

Onderdelen van de modulaire machines van Gerhard Schubert kunnen dankzij 3D-printen snel en eenvoudig gefabriceerd en geïnstalleerd worden. Op deze manier wordt het productieproces in verschillende sectoren, waaronder de voedings-, cosmetica- en geneesmiddelensector, flexibeler. Dankzij de op maat gemaakte producten, die met behulp van Ultimaker worden geproduceerd, behalen de klanten van Schubert maximale productiviteit, voorkomen zij logistieke en transportproblemen en is de uptime van machines gegarandeerd.

De verpakkingsmachines van Gerhard Schubert worden gebruikt door onder andere Ferrero, Nestlé en Unilever. Het Duitse bedrijf heeft geïnvesteerd in het creëren van een digitaal warehouse en 3D-printers van Ultimaker. Hiermee wordt de modulaire opzet van de machines, waarbij bijvoorbeeld mallen regelmatig worden verwisseld (in het voorjaar chocoladepaashazen, in het najaar chocoladekerstmannen), naar een nog hoger niveau getild. Hiermee kunnen klanten op ieder moment functionele onderdelen vervaardigen en gericht voorspellen wanneer een nieuw onderdeel klaar is om te installeren.

Met de 3D-printers van Ultimaker kan met een breed assortiment aan materialen worden geprint. Het ontwerp wordt door de klant geselecteerd in het digitale warehouse en vervolgens wordt het gecertificeerde .gcode bestand naar de Ultimaker S5 gestuurd. Het ontwerpen van onderdelen gebeurt dus op een centrale locatie, maar het printen gaat lokaal. Klanten betalen maandelijks een kleine bijdrage voor toegang tot het platform.

Delen:
Author