HomeArchiefAfgedankt kunstgras krijgt eindelijk een circulaire oplossing

Afgedankt kunstgras krijgt eindelijk een circulaire oplossing

GBN Artificial Grass Recycling (GBN-AGR) gaat in het Westelijk Havengebied van Amsterdam tijdelijk afgedankte kunstgrasvelden opslaan. In hetzelfde gebied gaat het bedrijf ook een fabriek voor de verwerking van het kunstgras bouwen. Als alles volgens planning verloopt, kan deze in het voorjaar van 2020 worden geopend.

Er is in Nederland een enorme kunstgrasberg ontstaan omdat er op dit moment geen partijen zijn die kunstgras schoon en veilig, laat staan circulair, kunnen verwerken. GBN-AGR brengt daar verandering in door een fabriek te bouwen die kunstgras volledig kan verwerken tot nieuwe, hoogwaardige circulaire grondstoffen. Zodra de vergunningverlening rond is, begint het bedrijf meteen met bouw en inrichting van de recyclingfabriek. Na de opstartfase werkt GBN-AGR aan perfectionering van het verwerkingsproces, totdat honderd procent circulaire verwerking is gerealiseerd.

GBN-AGR is door GBN Groep opgericht in samenwerking met ketenpartners Antea Sport, Edel Grass, Ten Cate Grass Group, Greenfields, CSC Sport, Sports & Leisure Group en Domo Sport Grass. Het is een initiatief voor en door de branche. De schaalgrootte die bij eerdere initiatieven ontbrak, is binnen deze samenwerking wel voldoende gegarandeerd.

Delen:
Tags

Eindredacteur van Industrielinqs en Petrochem, en immer speurend naar relevant nieuws om te delen. Mijn interesse: breed. Mijn specialiteit: investeringsprojecten en onderhoudsstops!

liesbeth@industrielinqs.nl