nieuws

Aker Kvaerner profiteert van olieprijs

Publicatie

24 aug 2004

Categorie

Petrochem

Soort

nieuws

Tags

OSLO – De Noorse toeleverancier aan de olie-industrie, Aker Kvaerner, profiteert van de ongekende stijging van de olieprijs. Het bedrijf heeft in het tweede kwartaal een omslag gemaakt van verlies naar winst dankzij de ontwikkeling van een groeiend aantal olievelden in de wereld.
Afgelopen week verwierf Aker een contract ter waarde van 1,5 miljard Noorse kronen voor werkzaamheden ten behoeve van het Kashagan-veld in Kazachstan, het mogelijk grootste oliereservoir ter wereld.
Het bedrijf behaalde in het jongste kwartaal een nettowinst van 48 miljoen Noorse kronen, vergeleken met een verlies van 117 miljoen Noorse kronen in dezelfde periode vorig jaar.
Per aandeel bedroeg de winst 0,82 kronen, tegen een verlies van 2,20 kronen vorig jaar in dezelfde periode. De omzet lag met 8,86 miljard kronen wel boven de raming van analisten. Aker plukt de vruchten van toenemende activiteit in de olie-industrie alsook van groeiende vraag naar procesapparatuur in de mijnbouw, chemie en papierindustrie onder invloed van een opleving van de wereldeconomie. Aker ziet het resultaat in de vorm van nieuwe orders. In het tweede kwartaal bedroeg de waarde van nieuwe opdrachten 10,3 miljard kronen. Het totale orderpakket kwam uit op 32,4 miljard kronen.
Het bedrijf heeft in het tweede kwartaal in alle divisies resultaten geboekt die gelijk of beter zijn dan in het eerste kwartaal.

Petrochem 3, 2022

29 juni 2022

Air Products en Gunvor werken aan Rotterdamse importterminal ammoniak

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.