nieuws

Akzo en Origin Electric tekenen overeenkomst autolakken

Publicatie

27 okt 2004

Categorie

Petrochem

Soort

nieuws

Tags

ARNHEM – Akzo Nobel Car Refinishes heeft een wederzijdse technologische licentieovereenkomst getekend met Origin Electric, gevestigd in Tokio, op het gebied van kunststofcoatings voor de automobielindustrie. Door deze overeenkomst krijgt Akzo Nobel betere toegang tot de Japanse markt van coatings voor plastic auto-onderdelen, zoals dashboards, bumpers en buitenspiegels. Origin Electric krijgt een betere toegang tot de Europese markt en kan door de overeenkomst profiteren van Akzo Nobels ultramoderne watergedragen technologieën.
Fabrikanten van auto’s moeten voldoen aan strenge regels. Deze schrijven voor dat de verfproducten van hun leveranciers een speciale technische goedkeuring moeten hebben. Origin Electric heeft deze technische goedkeuring. Door de nieuwe overeenkomst krijgt Akzo Nobel toegang tot die bijzondere technologie, waardoor voor de onderneming de deur wordt opengezet voor de verkoop van kunststofcoatings aan autoproducenten.
“Origin Electric is een respectabele partner met een sterke technologiebasis en een lange traditie als leverancier voor de Japanse automobielindustrie”, aldus Rinus Rooseboom, General Manager van Akzo Nobel Car Refinishes. “Deze wederzijdse licentieovereenkomst zal beide bedrijven voordeel opleveren en biedt een opstap naar elkaars markt.”
Rudy van der Meer, lid van de Raad van Bestuur van Akzo Nobel verantwoordelijk voor Coatings: “Deze overeenkomst met Origin Electric biedt een uitstekende gelegenheid om onze verfactiviteiten voor de Japanse automobielmarkt verder te ontwikkelen. Azië is een gebied waar wij ons sterk richten op uitbreiding van onze activiteiten. De overeenkomst die we nu gesloten hebben heeft voor Akzo Nobel en voor Car Refinishes een belangrijke strategische waarde.”
De wederzijdse licentieovereenkomst heeft betrekking op zowel de Japanse als de Europese markt en omvat kunststofcoatingstechnologie voor het interieur en exterieur van voertuigen.

Petrochem 3, 2022

29 juni 2022

Air Products en Gunvor werken aan Rotterdamse importterminal ammoniak

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.