nieuws

Akzo krijgt schikkingsvoorstel in Remeronzaak

Publicatie

25 okt 2004

Categorie

Petrochem

Soort

nieuws

Tags

AMSTERDAM – Akzo Nobel heeft een schikkingsvoorstel gekregen in de zaak van Remeron, het medicijn tegen depressiviteit. De openbaar aanklager van de Amerikaanse staat Oregon heeft een schikkingsvoorstel gedaan van 36 miljoen dollar, en daarmee zouden de rechtszaken van de baan zijn die door overheden en consumenten waren aangespannen.
Remeron is een medicijn van Organon, de Amerikaanse dochter van Akzo Nobel. Het bedrijf werd ervan beschuldigd dat de goedkopere varianten van het medicijn moeilijk verkrijgbaar waren. Remeron is het belangrijkste medicijn van Organon en is goed voor een jaarlijkse omzet van vierhonderd miljoen dollar. Het medicijn is vergelijkbaar met andere bekende antidepressiva als Prozac en Paxil.
Het schikkingsvoorstel is het resultaat van een onderzoek door overheden in Oregon, Texas en Florida dat tien maanden heeft geduurd. De openbare aanklagers van die staten beschuldigen Organon van het illegaal verlengen van haar monopoliepositie door onterecht een nieuw 'combinatietherapie'-patent aan te vragen. Volgens openbaar aanklager Hardy Myers van Oregon "heeft Organon het systeem misbruikt om de concurrentie te dwarsbomen en het consumenten onmogelijk te maken een goedkope generieke variant van het medicijn aan te schaffen."

Petrochem 3, 2022

29 juni 2022

Air Products en Gunvor werken aan Rotterdamse importterminal ammoniak

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.