nieuws

Akzo Nobel sluit zich aan bij Global Compact-initiatief van de VN

Publicatie

28 sep 2004

Categorie

Petrochem

Soort

nieuws

Tags

ARNHEM – Om de verbondenheid met Corporate Social Responsibility (CSR) verder te versterken, heeft Akzo Nobel zich aangesloten bij het Global Compact van de Verenigde Naties. Het Global Compact is opgericht ter bevordering van verantwoorde mondiale ontwikkeling en maatschappelijk verantwoord ondernemen in de hele wereld. Akzo Nobel breidt tevens de niet-financiële rapportage uit.
Akzo Nobel sluit zich aan bij bedrijven van over de hele wereld die het bevorderen van maatschappelijk verantwoord ondernemen als doel hebben. Ook zijn er veel internationale vak- en maatschappelijke organisaties aangesloten bij het Global Compact. Het initiatief gaat uit van vrijwillige gedragcodes voor publieke aansprakelijkheid en transparantie van de zijde van bedrijven, vak- en maatschappelijke organisaties. Alle organisaties die het Global Compact onderschrijven, verplichten zich ertoe jaarlijks verslag uit te brengen aan Kofi Annan over de voortgang op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Ook breidt Akzo de niet-financiële rapportage uit met negen prestatie-indicatoren. Er zijn drie nieuwe parameters gecreëerd op het gebied van gezondheid en veiligheid op de werkplek, inclusief veiligheidsvoorwaarden voor medewerkers van derden die op het terrein van Akzo Nobel actief zijn. Bovendien gaat Akzo Nobel rapporteren over het aantal ernstige ongevallen.
Vijf nieuwe parameters hebben betrekking op milieuprestaties. Als reactie op de wereldwijde bezorgdheid over een efficiënt gebruik van energiebronnen, de opwarming van de aarde en klimaatsverandering, hebben drie daarvan te maken met energieverbruik. Vanaf 2005 worden de resultaten van deze indicatoren opgenomen in het Jaarverslag.

Petrochem 3, 2022

29 juni 2022

Air Products en Gunvor werken aan Rotterdamse importterminal ammoniak

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.