nieuws

Akzo Nobel verkoopt deel coatingsactiviteiten aan BASF

Publicatie

24 aug 2004

Categorie

Petrochem

Soort

nieuws

Tags

ARNHEM – Akzo Nobel verkoopt aan BASF een deel van de activiteiten op het gebied van vloeibare coatings voor landbouw-, constructie- en grondverzetmachines, de zogenaamde ACE-activiteiten. In een afzonderlijke overeenkomst koopt Akzo Nobel de Wood Construction-activiteiten van BASF. De financiële bijzonderheden zijn niet bekendgemaakt.
In 2003 bedroeg de omzet van de Wood Construction-activiteiten zeventien miljoen euro, die van de ACE-activiteiten bedroeg negen miljoen euro. De verkoop van Akzo Nobel Car Refinishes’ ACE-activiteiten betreft de activiteiten in Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Italië, Zwitserland en Spanje.
De productie wordt overgebracht van de Akzo Nobel-locaties in Zona Franca (Spanje), Stuttgart (Duitsland) en Montataire (Frankrijk) naar één van de coatingslocaties van BASF. De Wood Contruction-activiteiten van BASF wordt verplaatst van Münster naar de locatie van Akzo Nobel Decorative Coatings in Keulen (Duitsland).
De producten van Wood Contruction worden voornamelijk gebruikt voor het verven van deuren en ramen in de timmerwerkplaatsen voor de bouwindustrie.
Onder voorbehoud van definitieve overeenstemming betreffen de transacties de specifieke kennis op het gebied van technologie en bedrijfsvoering. De productiefaciliteiten zijn geen onderdeel van de overeenkomsten. Het overleg met vakorganisaties en andere vertegenwoordigers van het personeel is gestart en waar van toepassing worden de overlegprocedures voortgezet. Op de transacties zijn de geldende mededingingsregels van toepassing.
Beide ondernemingen verwachten de transacties in september 2004 af te ronden.

Petrochem 3, 2022

29 juni 2022

Air Products en Gunvor werken aan Rotterdamse importterminal ammoniak

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.