nieuws

Akzo schikt Remeron-zaken VS

Publicatie

10 jan 2004

Categorie

Petrochem

Soort

nieuws

Tags

ARNHEM – Akzo Nobel en dochter Organon USA hebben schikkingen getroffen in mededingingsprocedures die aanhangig zijn in de Verenigde Staten met betrekking tot het antidepressivum Remeron (mirtazapine). De schikkingen bedragen in totaal 59,8 miljoen dollar.
Door de schikkingen komt er een einde aan vorderingen van negen grote apotheekketens en farmaceutische groothandels. Ook worden vorderingen afgewikkeld van openbare aanklagers in een aantal Amerikaanse staten en van een groep consumenten en derden, de groep indirecte afnemers. De schikking met de openbare aanklagers en de groep indirecte afnemers is onderworpen aan een aantal voorwaarden, zoals goedkeuring door de federale rechtbank van New Jersey (Verenigde Staten).
De eisers stelden dat Akzo Nobel door het inzetten van een octrooi op het gebied van het gebruik van Remeron in combinatie met selectieve serotonine-heropnameremmers (SSRI's), de marktintroductie van generieke mirtazapine versies zou hebben vertraagd en daarmee in strijd zou hebben gehandeld met het mededingingsrecht. Akzo Nobel blijft ervan overtuigd dat de acties om deze intellectuele eigendomsrechten te verkrijgen en uit te oefenen gerechtvaardigd waren. Echter, gegeven de kosten en risico’s van het verder voortzetten van deze rechtszaken heeft de onderneming van de gelegenheid gebruikgemaakt om tot een oplossing te komen. In april 2004 heeft Akzo Nobel de vorderingen geschikt die waren ingediend door producenten van generieke medicijnen.
Een collectieve rechtszaak van een andere groep directe afnemers blijft aanhangig bij de federale rechtbank van New Jersey. De beslissing over het verzoek tot toelating van deze groep van eisers tot deze procedure is nog niet genomen. Een datum voor de behandeling van de zaak is nog niet vastgesteld. De onderneming zal zich met kracht blijven verweren tegen deze resterende vordering.

Petrochem 3, 2022

29 juni 2022

Air Products en Gunvor werken aan Rotterdamse importterminal ammoniak

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.