nieuws

Akzo wil omzet in China binnen vijf jaar verdubbelen

Publicatie

9 okt 2004

Categorie

Petrochem

Soort

nieuws

Tags

SJANGHAI – Hans Wijers, voorzitter van de Raad van Bestuur van Akzo Nobel, heeft vandaag bekendgemaakt dat de onderneming een nieuw regionaal hoofdkantoor gaat opzetten in Sjanghai. Het besluit om in deze stad een nieuwe basis te vestigen is een nieuwe mijlpaal in het streven van de onderneming de activiteiten in een van 's werelds belangrijkste opkomende markten te versterken.
'In nog geen vijf jaar hebben wij onze omzet in China verdubbeld en het is onze ambitie dit te herhalen. Omdat China een belangrijke rol speelt in de groeistrategie van de onderneming, spannen wij ons erg in om verdere expansie te realiseren', zei Wijers tijdens een persconferentie in Sjanghai.
In amper tien jaar heeft Akzo Nobel haar aanwezigheid in China aanzienlijk versterkt. Door deze groei heeft de onderneming zich in China ontwikkeld van een organisatie die via vijf regionale kantoren producten importeerde, tot een onderneming met een omzet van ongeveer vijfhonderd miljoen dollar, met meer dan twintig locaties en met drieduizend medewerkers. Bijna alle business units van Akzo Nobel hebben activiteiten in China, waar bijna zeventig procent van de lokaal geproduceerde goederen in het land zelf worden verkocht.
Hierdoor is China een strategisch belangrijke regio voor de onderneming geworden. "Onze benadering met betrekking tot China en het enorme marktpotentieel daar is gebaseerd op de strategie die door Akzo Nobel overal ter wereld consequent wordt gevolgd,” zei Wijers. “Wij zijn actief bezig met het verkrijgen van leiderschapsposities in selectieve markten op het gebied van producten voor de gezondheidszorg, coatings en chemische producten. Wij zoeken naar marktsegmenten met een aantrekkelijke structurele winstgevendheid en wij ontwikkelen de kritische massa die nodig is om een rol van betekenis te kunnen spelen in de bedrijfstakken waar wij actief zijn. Deze vorm van ondernemen bevordert verdere groei en onze expansie in China zal worden versneld omdat wij direct kunnen leveren aan de snelgroeiende Chinese markt. Het nieuwe kantoor in Shanghai zal een vitale rol gaan spelen bij de ondersteuning van onze activiteiten in dit belangrijke deel van de wereld.”
De omzet van Akzo Nobel in China in 2003 bedroeg 484 miljoen dollar, meer dan een verdubbeling in vijf jaar tijd. Coatings neemt de belangrijkste plaats in met 63 procent van de omzet, gevolgd door Chemicals met 28 procent en Pharma met negen procent. In totaal heeft Akzo Nobel 21 vestigingen in alle belangrijke regio's van China.

Petrochem 3, 2022

29 juni 2022

Air Products en Gunvor werken aan Rotterdamse importterminal ammoniak

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.