nieuws

AkzoNobel breidt productie hoogzuiver zout uit

Publicatie

19 dec 2017

Categorie

Petrochem

Soort

nieuws

Tags

hoogzuiver vacuümzout

AkzoNobel wil de productie van hoogzuiver vacuümzout op haar locatie in Delfzijl uitbreiden. Het chemiebedrijf bestudeert nu plannen of dat mogelijk is. Het project verhoogt de productie van de fabriek met ongeveer 25 procent.

De studie moet in de eerste helft van 2018 worden afgerond, met als doel om het project binnen drie jaar te voltooien. De uitbreiding is de meest recente in een reeks die als doel heeft om tegemoet te komen aan de groeiende Europese vraag naar hoogzuiver vacuümzout.

Industriële toepassingen

´Naast de sterke vraag voor farmaceutische producten, gaan bedrijven voor de productie van chloor en natronloog efficiëntere technologieën gebruiken. Allemaal vereisen ze zout van uitzonderlijke zuiverheid´, aldus Knut Schwalenberg, managing director van AkzoNobels Industrial Chemicals business.

Het zout is afkomstig uit afzettingen in Delfzijl die vrij zijn van verontreinigingen en gezuiverd worden met behulp van duurzaam geproduceerde stoom. Hierdoor is het bij uitstek geschikt voor industriële toepassingen.

De plannen voor de fabriek in Delfzijl volgen op de recent voltooide productie-uitbreiding van hoogzuiver zout in Mariager (Denemarken). Ook voert AkzoNobel een reeks upgrades door in de fabriek in Hengelo. Daarnaast is onlangs in samenwerking met ICL Iberia een joint venture voor hoogzuiver zout gestart in Suria (Spanje).

Fotocredit: AkzoNobel

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.