nieuws

AkzoNobel start met uitbreidingsproject voor productie micronutriënten

Publicatie

27 nov 2017

Categorie

Petrochem

Soort

nieuws

Tags

micronutriënten

AkzoNobels Specialty Chemicals business is in haar fabriek in Kvarntop, Zweden, gestart met een project om de productcapaciteit uit te breiden van gechelateerde micronutriënten. Dit zijn belangrijke mineralen voor de landbouwsector.

De investering van meer dan tien miljoen euro helpt volgens het chemiebedrijf om aan de groeiende vraag naar micronutriënten te voldoen, met name in regio’s met een slechte bodemgesteldheid. De uitbreiding voegt vooral productiecapaciteit van hoogwaardige chelaten toe. Het project ligt op schema om eind 2018 voltooid te zijn.

AkzoNobel heeft de productie van micronutriënten geconcentreerd op één Noord-Amerikaanse locatie (Lima, Ohio) en twee Europese locaties (Herkenbosch in Nederland en Kvarntorp in Zweden). ‘Onze capaciteitsuitbreiding van micronutriënten helpt om de landbouwopbrengsten in regio’s met slechte bodemgesteldheid te verhogen. Ook ondersteunt het de groeiende trend van hydrocultuurbouw en stadslandbouw’, aldus Werner Fuhrmann, lid van AkzoNobels Executive Committee.

Investeringen

Dit project is de meest recente in een serie van kapitaalinvesteringen die het chemiebedrijf heeft gedaan om tegemoet te komen aan de groei van klanten. In de afgelopen periode zijn uitbreidingsprojecten voltooid in de zwavelderivatenfabriek in LeMoyne (Verenigde Staten), de Surface Chemistry-fabriek in het Chinese Boxing, een zogenoemd Chemical Island (een door AkzoNobel ontwikkeld concept) in Brazilië en een Deense fabriek voor de productie van zuiver zout voor farmaceutische doeleinden. AkzoNobel heeft ook plannen aangekondigd voor de verdere capaciteitsuitbreiding van chloormethanen in Duitsland en de capaciteitsverdubbeling van de fabriek voor organische peroxides in Ningbo, China.

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.