HomeTransitieElektrificatieAlfen en SemperPower bouwen het grootste batterij-energieopslagsysteem van Nederland
North Sea Port

Alfen en SemperPower bouwen het grootste batterij-energieopslagsysteem van Nederland

Alfen en SemperPower gaan in Vlissingen het grootste batterij-energieopslagsysteem van Nederland bouwen. SemperPower zal het grootschalige energieopslagsysteem, dat de naam Pollux krijgt, ontwikkelen, financieren en exploiteren, terwijl Alfen verantwoordelijk is voor het ontwerp, de levering, civiele werken, installatie, tests en langetermijnonderhoud. Naar verwachting zal het systeem in het vierde kwartaal van 2023 operationeel zijn.

De twee partijen realiseerden in 2021 al een grootschalig batterij-energieopslagsysteem. Met de bouw van het nieuwe systeem spelen de partijen in op de groeiende behoefte aan balancering van vraag en aanbod op het elektriciteitsnet. Voor SemperPower is het het derde grootschalige energieopslagproject.

Het batterijsysteem krijgt een vermogen van 30 megawatt en een capaciteit van 68 megawattuur. Het systeem wordt gebouwd op het terrein van North Sea Port, midden in de energy-hub in Vlissingen-Oost, direct naast het energieopslagsysteem Castor van SemperPower. Dit batterijsysteem heeft hetzelfde vermogen en capaciteit. SemperPower startte in november vorig jaar met de bouw van dit project. De verwachting is dat dit nog dit voorjaar in gebruik kan worden genomen.

De systemen worden direct aangesloten op het Stedin-netwerk.

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl