nieuws

Alpha Terminals investeert in terminal North Sea Port

Publicatie

6 feb 2018

Categorie

Petrochem

Soort

nieuws

Tags

Alpha Terminals, North Sea Port

Alpha Terminals gaat een nieuwe terminal voor vloeibare bulk bouwen en uitbaten in het havengebied van North Sea Port in Vlissingen. De terminal zal goed zijn voor een extra aanvoer van vijf tot zeven miljoen ton vloeibare bulk per jaar. De investering zal zo’n 250 miljoen euro bedragen.

Er komen 34 tanks in de terminal met een opslagcapaciteit van vijfhonderdduizend kubieke meter. In deze tanks kunnen diverse soorten vloeibare bulk worden opgeslagen, variërend van chemicaliën en oliën tot olieproducten en energiedragers van de toekomstige generatie, zoals ammoniak.

Naast de terminal wordt er ook een steiger voorzien voor het lossen en laden van diverse zeeschepen en binnenvaartschepen tegelijk. De terminal wordt gebouwd aan de monding van de Sloehaven. Het bedrijfsterrein heeft een oppervlakte van ruim acht hectare.

In 2020 operationeel

Dit jaar zullen de nodige vergunningen worden aangevraagd. De verwachting is dat tegen 2019 de bouwwerkzaamheden van start gaan die vermoedelijk twee jaar in beslag zullen nemen. In 2020 zou de terminal dan operationeel kunnen zijn. Voor de realisatie van de terminal wordt een samenwerking aangegaan tussen Alpha Terminals, North Sea Port en een Zwitserse investeerder.

Momenteel neemt vloeibare bulk een derde van de overslag via zeevaart in. Met deze nieuwe terminal hoopt North Sea Port haar positie in de sector van de vloeibare bulk te vergroten.

Bron: North Sea Port