HomeArchiefAmerikaanse aardgasproductie bereikt nieuw record

Amerikaanse aardgasproductie bereikt nieuw record

Hoewel de gasprijzen historisch laag zijn, blijven de Amerikaanse schaliegasproducenten records neerzetten. De Amerikaanse aardgasproductie nam in augustus verder toe en bereikte op 19 augustus een nieuw dagelijks productie-record van 92,8 miljard kubieke voet, volgens schattingen van IHS Markit.

De aardgasproductie vestigde ook een nieuw maandrecord in augustus: een gemiddelde productie van meer dan 91 miljard kubieke voet. In de nieuwste Short-Term Energy Outlook (STEO) voorspelt de Amerikaanse Energy Information Administration (EIA) een aardgasproductie van gemiddeld 93,4 miljard kubieke voet van september tot het einde van het jaar. De productie van aardgas in de VS is tussen augustus 2018 en augustus 2019 met 7,1 miljard kubieke voet (acht procent) toegenomen. Dit komt vooral door productiewinsten in het noordoosten van de Verenigde Staten.

Lage prijzen

De aardgasprijzen zijn de afgelopen maanden al gedaald naar historisch lage waarden. De aardgasprijzen bij de nationale prijsbenchmark Henry Hub vertonen sinds het vroege voorjaar een neerwaartse trend. Spotprijzen bij andere aardgashubs in de VS zijn met kortingen blijven verkopen aan Henry Hub. De recente recordgroei in de productie van aardgas blijft de prijzen onder druk zetten. Deze zomer zijn de prijzen blijven dalen ondanks de hoge export van aardgas en het toegenomen verbruik in de elektriciteitsproductie-sector.

Lichte stijging

De prijzen van Henry Hub bedroegen gemiddeld 2,40 dollar per miljoen Britse thermische eenheden (MMBtu) in juni en 2,37 dollar per MMBtu in juli. Dit komt omdat de groei van de aardgasproductie de groei van het verbruik bleef compenseren. In de STEO van september voorspelt EIA dat de prijzen van Henry Hub de rest van het jaar zullen stijgen. Om uiteindelijk in december gemiddeld 2,55 dollar per MMBtu zullen bedragen.

Delen:
Tags
Author

David@industrielinqs.nl