HomeInnovatieArnhem krijgt landelijke proeftuin energieopslag
Proeftuin energieopslag Arnhem

Arnhem krijgt landelijke proeftuin energieopslag

Energy Storage NL en Connectr werken aan de ontwikkeling van een landelijke proeftuin voor energieopslag, batterijtechnologie en waterstof. Op het Industriepark Kleefse Waard in Arnhem willen de partijen een goed ingericht proefveld realiseren, waar leden van Energy Storage NL en partners van Connectr kunnen uitvoeren en hun technologie kunnen demonstreren.

Om innovaties romdom energieopslag versneld naar de markt te brengen gaan ESNL en Connectr nauwer samenwerken. In de proeftuin kunnen nieuwe technologieƫn worden getest en kunnen bedrijven de testopstelling gebruiken om hun technologie aan potentiƫle klanten te demonstreren. Daarnaast faciliteert de proeftuin kennisdeling tussen verschillende partijen en het verbinden van netwerken. Hiertoe zullen diverse events worden georganiseerd.

Volwaardig proefveld

Connectr heeft op het Industriepark Kleefse Waard het afgelopen jaar een dergelijke testomgeving opgezet. Dit Energy Demo Field wordt in het komende jaar doorontwikkeld tot een volwaardig proefveld voor het uitvoeren van testen en het doen van demonstraties. Nedstack is de eerste gebruiker van deze Connectr Shared Facility voor de verdere ontwikkeling van haar PEM brandstofcellen

 

 

 

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl