HomeArchiefAvantium start bouw FDCA-fabriek

Avantium start bouw FDCA-fabriek

Avantium heeft de financiering rond voor zijn FDCA-fabriek in Delfzijl. De fabriek zal jaarlijks vijf kiloton furaandicarbonzuur (FDCA) produceren. Dit is de belangrijkste bouwsteen voor het plantaardige en recycleerbare polymeer polyethyleenfuraanoaat (PEF).

Met het bereiken van Financial Close zijn ingenieursbureau Worley en het Groningen Consortium minderheidsaandeelhouders geworden in Avantium dochter Avantium Renewable Polymers. Verder is het financieringspakket van negentig miljoen euro ondertekend met het consortium van de Nederlandse banken ABN AMRO Bank, ASN Bank, ING Bank en Rabobank. Ook het impact investeringsfonds van Invest-NL financierde een deel.

Bouw begonnen

Avantium zal nu onmiddellijk beginnen met de bouw van de FDCA Flagship fabriek, die volgens planning eind 2023 klaar zal zijn. Dit zal de commerciƫle lancering van PEF vanaf 2024 mogelijk maken.

Worley en het Groningen Consortium hebben samen een belang van 22,6 procent in Avantium Renewable Polymers verworven, terwijl Avantium 77,4 procent van het aandelenkapitaal blijft houden. Het Groningen Consortium gaat verder onder de naam ‘Bio Plastics Investment Groningen’ (BPIG) consortium dat speciaal in het leven is geroepen voor de investering in Avantium Renewable Polymers.

Delen:
Tags
Author

David@industrielinqs.nl