HomeDigitaliseringBASF Antwerpen krijgt eerste private 5G-netwerk van haven
Site Basf Antwerpen

BASF Antwerpen krijgt eerste private 5G-netwerk van haven

BASF Antwerpen bouwt op haar site samen met telecom-operator Citymesh het eerste private 5G-netwerk in de haven van Antwerpen. De overstap naar het 5G netwerk past in de strategie van het bedrijf om sneller te digitaliseren. Naast het creëren van een stabiel netwerk voor bedrijfskritische toepassingen, willen BASF Antwerpen en CityMesh enerzijds hun ervaring openstellen naar de gehele sector en bij uitbreiding naar de 5G community in de industrie.

De komende twee jaar zal BASF Antwerpen, in samenwerking met Citymesh, een eigen privaat netwerk installeren op haar site in Antwerpen en zal ook enkele industriële toepassingen op dit netwerk activeren. Zo zal Push-to-X worden gebruikt in plaats van het huidige walkie-talkie netwerk. Hierdoor kunnen communicatiemogelijkheden op het terrein worden uitgebreid met bijvoorbeeld locatiegegevens om interventies sneller mogelijk te maken. Ook is bijvoorbeeld livestreaming mogelijk.

Monitoren

Dankzij het 5G netwerk kan het gehele terrein worden overzien met camera’s, dat is bijvoorbeeld voor de brandveiligheid essentieel. Zo kan nu ook worden geswitcht naar slimme camera’s met sensoren, waardoor het bijvoorbeeld mogelijk is om de waterzuiveringsinstallatie te monitoren. Het systeem zorgt bovendien voor ondersteuning van de logistieke processen op het terrein en in de haven.

Het project van BASF en Citymesh maakt aanspraak op subsidies vanuit de Belgische Federale Overheidsdienst Economie.

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl