HomeArchiefBASF verkoopt ruime helft belang in windpark Hollandse Kust Zuid

BASF verkoopt ruime helft belang in windpark Hollandse Kust Zuid

BASF verkoopt 25,2 procent van het offshore windturbinepark Hollandse Kust Zuid door aan Allianz. In september nam BASF een belang van 49,5 procent in het park over van Vattenfall. BASF betaalde daar toen 0,3 miljard euro voor.

BASF wil wel het grootste deel van de energie die wordt geproduceerd door haar oorspronkelijk verworven aandeel in Hollandse Kust Zuid blijven ontvangen. Het bedrijf gaat deze elektriciteit gebruiken om de chemische productie op locaties in heel Europa te ondersteunen. De Verbund-site van BASF in Antwerpen gaat het meest profiteren van de duurzame energie.

De bouw van windpark Hollandse Kust Zuid begon afgelopen zomer en zal naar verwachting in 2023 volledig operationeel zijn. Het is dan het grootste offshore windpark ter wereld met 140 windturbines en een totaal geĆÆnstalleerd vermogen van 1,5 gigawatt. Hollandse Kust Zuid wordt het eerste volledig commerciĆ«le offshore windpark ter wereld dat geen enkele subsidie ontvangt voor de geproduceerde stroom.

Delen:

Eindredacteur van Industrielinqs en Petrochem, en immer speurend naar relevant nieuws om te delen. Mijn interesse: breed. Mijn specialiteit: investeringsprojecten en onderhoudsstops!

liesbeth@industrielinqs.nl