HomeArchiefBedrijven stellen mondmaskers ter beschikking aan ziekenhuizen

Bedrijven stellen mondmaskers ter beschikking aan ziekenhuizen

De Belgische sectorfederatie Essenscia heeft zevenhonderd chemie- en farmabedrijven gevraagd stof- en mondmaskers uit eigen voorraad ter beschikking te stellen aan Belgische ziekenhuizen en artsen. Door het coronavirus is daar veel vraag naar. Ook in Nederland is er veel gehoor gegeven aan een oproep. 

Medewerkers van chemie- en farmabedrijven gebruiken mondmaskers in de productie of het lab. Het gaat om industriële stof- en beschermingsmaskers die ook geschikt zijn voor medische gebruik. ‘Natuurlijk is dit geen systeemoplossing en gaat het om beperkte aantallen, maar alle beetjes helpen in deze uitzonderlijke omstandigheden’, zegt Yves Verschueren, gedelegeerd bestuurder Essenscia.

Positieve reacties

Al heel wat chemie- en farmabedrijven reageerden positief op de oproep en bekijken hoeveel mondmaskers ze kunnen aanbieden. Essenscia verzamelt de informatie en geeft deze door aan de federale en regionale overheidsdiensten die de verdere coördinatie, logistieke afhandeling en distributie op zich nemen.

Ook sectorbedrijven die handgels, handzepen en detergenten produceren, doen er alles aan om hun productie op peil te houden om in de bevoorrading van deze essentiële hygiënische middelen te kunnen blijven voorzien.

Ook in Nederland

In Nederland hebben VNO-NCW en MKB-Nederland afgelopen weekeinde een dringende oproep gedaan namens de overheid om beschermende materialen, zoals medische mondmaskers – voor de zorg te reserveren. Deze oproep heeft een enorme response en direct resultaat opgeleverd. Veel van de gevraagde materialen worden nu in de zorg gebruikt. Ook de chemiebedrijven hebben hier een bijdrage aan geleverd.

Delen:
Tags
Author