HomeArchiefBeeldinterview: Niet slechts één weg die naar Rome leidt

Beeldinterview: Niet slechts één weg die naar Rome leidt

Om de uitdagingen rond het klimaat en plastic afval aan te pakken zullen meerdere oplossingen nodig zijn. Dat stelt Frank Kuijpers van Sabic in een beeldinterview met Industrielinqs. De technologische oplossingen van Avantium, mechanische recycling maar ook het voeden van krakers met bio-olie en afvalplastic kunnen een bijdrage leveren. 

Daarmee reageert hij op uitspraken die Tom van Aken, CEO van Avantium, deed in de Talkshow Industrielinqs LIVE op woensdag 6 mei. Van Aken vroeg zich af het terugbrengen van afvalplastic en biomassa en krakers een goede weg is. Het kost namelijk veel energie. Avantium kiest ervoor met haar technologieën om dichter bij de materialen te blijven die de natuur ons biedt. Bijvoorbeeld bij de productie van de biogebaseerde kunststof PEF. Waarvoor  ze momenteel in Delfzijl een fabriek bouwt.

Puntje van zijn stoel

Volgens Kuijpers, wereldwijd Sabic’s hoogste man op het gebied van duurzaamheid, is er niet slechts één weg die naar Rome leidt. De technologische oplossingen van Avantium, mechanische recycling maar ook onze routes zijn allemaal essentieel en nodig. Kuijpers zat af en toe op het puntje van zijn stoel toen hij naar Industrielinqs LIVE keek. Hij was ook als gast aan de digitale tafel aangekondigd, maar kon door technische problemen niet inschakelen.

Getemporiseerd

Hij is enthousiast over het format van de talkshow. Er werd volgens hem een interessant gesprek gevoerd. Wel is het voor hem duidelijk dat het gesprek eerder een vertrekpunt dan het eindpunt van een veel breder dialoog kan zijn. De huidige coronacrisis drukt de aandacht voor klimaat en plastic afval niet naar de achtergrond. Wel zou het volgens hem kunnen dat de snelheid waarmee stappen zijn te zetten iets wordt getemporiseerd.

Volg hieronder het hele interview met Frank Kuijpers. Ook is de talkshow van 6 mei volledig terug te kijken. 

Delen:
Author