nieuws

Belg Marc De Kerf (BASF) wint European Maintenance Manager Award

Publicatie

27 sep 2018

Categorie

iMaintain

Soort

nieuws

Tags

BASF, maintenance manager

Marc De Kerf, global expert maintenance & asset management petrochemicals bij BASF in België, is tijdens Euromaintenance 4.0 uitgeroepen tot winnaar van de European Maintenance Manager Award.

Gedurende zijn carrière werkte Marc De Kerf aan de ontwikkeling en toepassing van innovatieve concepten in onderhoud en asset management. De Kerf vertelt: ‘Bij BASF Antwerpen, waar ik tot 1 jaar geleden als Maintenance Manager verantwoordelijk was voor het onderhoud bij een cluster van drie chemische bedrijven van BASF, heb ik jaarlijks zo’n 20 tot 25 weken shutdowns uitgevoerd. Tijdens deze periode heb ik samen met mijn team tal van nieuwe werkmethoden ingevoerd. Voorbeelden zijn ‘Planning en Sheduling’ (inclusief werkvergunningen) in SAP, het leggen van de basis voor SAP budgettering en het opstellen van een kennismatrix voor de dienst. Voor deze periode heb ik meegewerkt aan de migratie van ons SAP-systeem en de reorganisatie van onze onderhoudsstructuur. Daarvoor heb ik de dienst ‘Heavy Duty Large Rotating Equipment’ opgericht en zijn we gestart met datamonitoring van de machines als basis voor predictief onderhoud.’

Onlangs heeft De Kerf binnen BASF een functie gekregen waarin hij zijn ideeën kan doorvoeren in alle petrochemische fabrieken van BASF wereldwijd. Verder is hij zeer actief als vrijwilliger voor BEMAS, de Belgische non-profitorganisatie op het gebied van onderhoud en asset management, geeft hij presentaties in België en in het buitenland en verzorgt hij lezingen op universiteiten.

European Maintenance Manager Award 2018

De European Maintenance Manager Award is een erkenning voor bijzondere prestaties op het gebied van maintenance. Deze award wordt tweejaarlijks uitgereikt door de European Federation of National Maintenance Societies (EFNMS) en de Salvetti Foundation. De overige finalisten waren Mario Cikojevic (maintenance manager bij Cemex in Kroatië), Jimmy Öberg (technical manager bij Kopparberg in Zweden) en Antonio Ros Pau (voormalig maintenance manager bij SEAT in Spanje).

Industrielinqs 3, 2022

31 mei 2022

Sloop en sanering Aluchemie kan beginnen