HomeTransitieBelgische partijen werken samen met Port Houston voor energietransitie
VS Belgie akkoord

Belgische partijen werken samen met Port Houston voor energietransitie

Drie Belgische partijen (De Haven van Antwerpen-Brugge, Waterstofnet en Exmar) hebben een intentieverklaring ondertekend met de Haven van Houston,  de Blue Sky Maritime Coalition en het Center for Houston’s future. De partijen willen gaan samenwerken op het gebied van de energietransitie. Volgens de overeenkomst gaan de partijen de mogelijkheid van een partnership onderzoeken voor de import en export van hernieuwbare en ‘low-carbon’ moleculen. Ook willen de partners een green corridor opzetten.

Houston en Antwerpen zijn twee van de grootste petrochemische clusters ter wereld. Er is al veel samenwerking tussen de beide havens en veel bedrijven zijn aanwezig aan beide kanten van de oceaan. De intentieverklaring is de eerste stap om de relatie nog verder te versterken. Ook andere belanghebbenden worden uitgenodigd om hier aan mee te werken.

Het Center for Houston’s Future ondernam recentelijk een handelsmissie naar Duitsland en Polen met als doel een groene waterstof alliantie op te zetten. De overeenkomst met de Belgische partijen past hier ook in.

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl