HomeInnovatieBelgische scale-up in isolatiemateriaal bouwt nieuwe fabriek
Scale up investeert in isolatiematerialen

Belgische scale-up in isolatiemateriaal bouwt nieuwe fabriek

Het innovatieve bedrijf in isolatiemateriaal Aerobel gaat de komende vijf jaar dertig miljoen euro investeren in de opschaling van haar productiecapaciteit. Het bedrijf ziet de vraag naar haar duurzame isolatiemateriaal groeien. Aerobel wil de nieuwe fabriek in Genk bouwen.

Aerobel nam de beslissing om de productiecapaciteit voor het materiaal Aerogel uit te breiden als antwoord op de groeiende vraag vanuit de markt. Verschillende partijen hebben de intentie om in totaal voor ongeveer 100 miljoen euro aan product af te nemen. Aerobel wil de nieuwe productielijn binnen drie jaar volledig in gebruik hebben genomen.

Silica-rijk afval

Aerobel zal de nieuwe productiefaciliteit in Genk bouwen. De fabriek krijgt de capaciteit om ongeveer 854 duizend vierkante meter per jaar te kunnen isoleren. Aerogel is een circulair materiaal, dat wordt geproduceerd uit silica-rijk afval en natuurlijke hulpbronnen. Het materiaal is volledig te recyclen en is bruikbaar voor de isolatie van muren en ramen in bestaande en nieuwe gebouwen.

De bouw van de nieuwe fabriek betekent ook dat Aerobel meer personeel nodig heeft. Het bedrijf verwacht zo’n 50 nieuwe werknemers aan te nemen voor de productie en verkoop.

De Belgische producent van bouwmaterialen Fedrus international investeert enkele miljoenen in het bedrijf en neemt plaats in de raad van bestuur van het bedrijf. Aerobel wil nog extra managers aannemen en verwacht ook nog meer kapitaal op te halen.

Aerobel werd in 2020 in België opgericht.

 

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl