HomeTransitieCCUSBelgische start-up haalt investering op voor DAC-technologie
CO2

Belgische start-up haalt investering op voor DAC-technologie

Sirona Technologies, dat een direct air capture technologie heeft ontwikkeld, heeft zes miljoen aan seed funding opgehaald. Hiermee gaat het bedrijf haar technologie om CO2 uit de lucht te halen opschalen. Het gaat een eerste pilotinstallatie in Kenia bouwen.

Sirona Technologies filtert grote hoeveelheden CO2 uit de lucht. Daarna injecteert het dit in geologische formaties waar het in twee jaar tijd in rotsgesteente verandert. De start-up heeft drie generaties prototypes gebouwd waarmee het een ton CO2 per jaar kan afvangen. Het bedrijf werkt momenteel aan een nieuwe generatie installatie waarmee het twintig keer zo veel kan afvangen.

De innovatieve onderneming gaat nu samen met lokale stakeholders de eerste afvanginstallatie in Kenia bouwen. Het is de bedoeling dat deze voor het einde van het jaar in gebruik wordt genomen. Sirona Technologies denkt begin 2026 een commerciƫle installatie te kunnen opleveren. Tegen 2030 verwacht het bedrijf in staat te zijn om met een installatie een miljoen ton CO2 per jaar te kunnen afvangen.

Sirona Technologies is een Belgische start-up, vorig jaar opgericht door Thoralf Gutierrez, voormalige ingenieur van Tesla.

Delen:
Tags