HomeInvesteringenBetonproducent Olthof breidt productie Sappemeer uit
Bouwplaats

Betonproducent Olthof breidt productie Sappemeer uit

De Provincie Groningen kent een subsidie van ruim 2,5 miljoen euro toe aan betonproducent Olthof in Sappemeer. Het bedrijf ontvangt de subsidie om haar productieproces uit te breiden en te moderniseren en hierbij ook te verduurzamen. Olthof bouwt nieuwe fabriekshallen en innoveert haar machinepark.

De Olthof Groep wil haar productiecapaciteit uitbreiden vanwege de groeiende vraag naar prefab betondelen vanuit de woningmarkt. Het bedrijf breidt de bestaande kanaalplatenfabriekwordt uit met extra productiebanen en bijbehorende verwerkingsmachines. Daarnaast investeert het in een carrouselsysteem waarmee prefab-betonwanden mee worden geproduceerd. Met de uitbreiding groeit de verwerkingscapaciteit van steenachtige afvalstoffen tot 75.000 ton per jaar. Het gaat hierbij onder andere om vermalen gegranuleerde hoogovenslakken uit de metaalindustrie en om hergebruik van steen afkomstig uit sloopwerken in de regio. Door deze reststromen te gebruiken bespaart het bedrijf op grondstoffen en beperkt het de emissies naar bodem, water en lucht.

In totaal investeert Olthof meer dan 12 miljoen euro in de uitbreiding. Het bedrijf schat met de uitbreiding 52 nieuwe banen te creëren.

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl