nieuws

‘Bod op Basell door Amerikaanse investeringsmaatschappijen’

Publicatie

20 sep 2004

Categorie

Petrochem

Soort

nieuws

Tags

HOOFDDDORP – Twee Amerikaanse investeringsmaatschappijen zouden een bod willen doen op Basell, een joint venture van Shell en BASF. Dit bod zou een waarde van drie tot vijf miljard euro vertegenwoordigen. Dat schrijft althans het Financieele Dagblad, die de website 'thedeal.com als bron noemt.
Eind juli kondigden Shell en Basf aan dat zij Basell van de hand wilden doen. Er werd toen onder meer gekeken naar verkoop van hun belangen of een beursgang. Credit Suisse First Boston (CSFB) en Lazard werd toen aangetrokken om te helpen bij het beoordelen welke optie het aantrekkelijkst zou zijn.
Als kandidaat-kopers worden nu Blackstone Group en Apollo Management uit New York genoemd.
Eerder gingen geruchten over een 'Amerikaanse investeerder en een Russisch energiebedrijf' waarmee onderhandelingen over Basell gevoerd zouden worden. Ook werden Sabic en Lukoil genoemd als kopers. Maar zij zouden beiden zijn afgehaakt.
Basell werd in 2000 opgericht. Basell houdt het hoofdkantoor in Hoofddorp en heeft een productieplant voor polypropeen in Pernis. Verder produceert de onderneming polyetheen. Er werken 6500 mensen bij Basell. Vorig jaar behaalde het bedrijf een omzet van zes miljard euro. In 2003 werd een verlies geleden, maar over de eerste helft van dit jaar werd er weer winst geboekt.

Petrochem 3, 2022

29 juni 2022

Air Products en Gunvor werken aan Rotterdamse importterminal ammoniak

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.