nieuws

Bonden willen overleg met Shell-directie over pensioenen

Publicatie

22 dec 2004

Categorie

Petrochem

Soort

nieuws

Tags

MOERDIJK – De vakcentrales FNV, CNV, VHP en De Unie hebben er bij de directie van Shell Nederland opnieuw op aangedrongen dat ze mee willen praten over de pensioenplannen van het bedrijf. Blijft een reactie uit, dan wordt het personeel opgeroepen in actie te komen. In een brief aan topman Rein Willems stellen de bonden in deze kwestie de voorkeur te geven aan overleg boven actie.
Volgens de directie spelen de vakbonden geen rol in het pensioenoverleg, maar is dit alleen voorbehouden aan de centrale ondernemingsraad. Tijdens ledenvergaderingen voor het personeel van de Shell-vestigingen in Pernis en Moerdijk hebben werknemers de bonden de opdracht meegegeven de overlegpositie dan maar op te eisen, eventueel met stakingen of andere acties.
Shell wordt nu gevraagd vóór vrijdag te reageren op de brief. Bij een (opnieuw) negatieve reactie zien de vakbonden zich genoodzaakt al begin januari weer ledenvergaderingen te gaan uitschrijven. Daarin zal het personeel worden opgeroepen in actie te komen voor de pensioenen. De actiebereidheid van de Shell-medewerkers zou groot zijn en stakingen zouden niet zijn uitgesloten.
In de jongste voorstellen van Shell zouden werknemers minstens twee procent pensioenpremie moeten gaan betalen. Voor de hogere inkomens is dat zelfs acht procent. Ook staat de leeftijd van vervroegd uittreden op het spel. In plaats van zestig jaar moeten personeelsleden in het ergste geval doorwerken tot 65 jaar.

Petrochem 3, 2022

29 juni 2022

Air Products en Gunvor werken aan Rotterdamse importterminal ammoniak

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.