nieuws

Borden Chemical neemt Bakelite over

Publicatie

10 aug 2004

Categorie

Petrochem

Soort

nieuws

Tags

COLUMBUS – Borden Chemical, leverancier van thermohardende en andere robuuste harsen, adhesieven en speciale materialen, maakte gisteren bekend dat het een definitief akkoord heeft getekend voor de overname van Bakelite van het moederbedrijf Rutgers. De voorwaarden van de koop werden niet openbaar gemaakt. Op de transactie zijn de wettelijke en andere gebruikelijke voorwaarden van toepassing. Met haar hoofdvestiging in Iserlohn-Letmathe in Duitsland is Bakelite een leidende leverancier van fenolische en epoxy- thermohardende harsen en gietbare verbindingen, en heeft dertien productievestigingen in Europa en Azië. Afgelopen jaar genereerde het bedrijf een omzet van 610 miljoen dollar. Het bedrijf heeft 1700 werknemers. Borden Chemical boekte over 2003 een omzet van 1,4 miljard dollar en biedt werk aan 2400 medewerkers.
Craig Morrison, president en CEO van Borden Chemical, zei: "Wij beschouwen Bakelite als een strategische investering die een aanzienlijke uitbreiding zal betekenen van onze internationale activiteiten, met name in Europa en Azië, waarbij ook onze range van technologische oplossingen wordt uitgebreid met epoxyharsen en andere materialen. Morrison wees tevens op de wederzijds complementaire aard van de activiteiten van beide bedrijven. De meeste omzet en productie van Bakelite vindt buiten Noord-Amerika plaats, terwijl het leeuwendeel van de omzet en productie van Borden Chemical binnen Noord-Amerika ligt. Dr. Heinz Rzehak, voorzitter van het bestuur van Rutgers, zei: "Door de fusie met Borden Chemical krijgt Bakelite een eigenaar die volledig toegewijd is aan de kernactiviteit van Bakelite, namelijk de thermohardende harsen en adhesieven.
Bakelite was de eerste producent ter wereld van geheel synthetische plastics en is één van de bekendste namen binnen de synthetische-harsenbranche. Borden Chemical is een leidende producent van binding en bonding harsen, robuuste adhesieven en de basiscomponent formaldehyde voor diverse hout- en industriële markten via haar netwerk van 48 productievestigingen in negen landen. Het bedrijf is eigendom van de investeringsfirma Apollo Management, LP en is gevestigd te Columbus, Ohio.

Petrochem 3, 2022

29 juni 2022

Air Products en Gunvor werken aan Rotterdamse importterminal ammoniak

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.