HomeTransitieWind- en zonne-energieBorealis krijgt duurzame energie van Eneco
Borealis en Eneco ondertekenen nieuwe stroomafnameovereenkomst (PPA) voor hernieuwbare elektriciteit van offshore windpark Seastar, onderdeel van SeaMade-complex

Borealis krijgt duurzame energie van Eneco

Borealis en Eneco hebben een nieuwe stroomafnameovereenkomst afgesloten. Borealis neemt volgens dit contract elektriciteit van Eneco af die wordt opgewekt op het offshore windpark Seastar. Dit windpark is onderdeel van SeaMade-complex, in de Belgische Noordzee. Eneco heeft een exclusieve overeenkomst voor de afname van alle elektriciteit op dit windpark.

Het contract heeft een looptijd van tien jaar en start in 2024. Jaarlijks zal Eneco volgens het contract ongeveer 150 GWh leveren aan Borealis. Dit contract past in de doelstelling van Borealis om in 2030 alleen duurzaam opgewekte elektriciteit te gebruiken voor zijn polyolefine en koolwaterstoffabrieken.

SeaMade

SeaMade heeft een operationele capaciteit van ongeveer 487 MW en is hiermee het grootste windpark in de Belgische Noordzee. Het telt twee offshore concessies die eind 2020 in gebruik werden genomen: Seastar (252 MW) en Mermaid (235 MW), elk met twee offshore substations. De 58 windturbines van het park, elk met een vermogen van 8,4 MW, bevinden zich op ongeveer 45 km van de kuststad Oostende.

Eneco heeft een belang van 12,5 procent in het SeaMade-project; de rest is in handen van de partners Otary RS NV (belang van 70 %) en Electrabel NV (17,5 %).

Eneco en Borealis ondertekenden in oktober 2020 al een overeenkomst voor de levering van windenergie. Hierbij ging het om windenergie uit de concessie Mermaid. Dit contract ging per 1 januari 2021 in.

 

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl