HomeInvesteringenBouw fabriek voor subsea-kabels TKF bereikt hoogste punt
lhyfe

Bouw fabriek voor subsea-kabels TKF bereikt hoogste punt

TKF bouwt op het terrein aan de Beatrixhaven in de Eemshaven een nieuwe fabriek voor onderzeese kabels. Het bedrijf meldt dat het hoogste punt van de fabriek bereikt is. TKF startte een jaar geleden met de bouw van de nieuwe fabriek. Het is de verwachting dat de nieuwe faciliteit nog voor het einde van het jaar opgeleverd is.

Aannemers Dura Vermeer en Aannemingsmaatschappij Friso bouwen de fabriek voor TKF. Het bedrijf gaat in de nieuwe faciliteit specifiek inter-array zeekabels produceren. Deze verbinden de windturbines van offshore windparken onderling met elkaar. De nieuwe productiefaciliteit krijgt een aanzienlijk hogere productiecapaciteit dan de bestaande fabriek in Lochem.

Door de ligging aan de zware ladingskade in de Beatrixhaven bevindt de fabriek zich zo dicht mogelijk bij de open zee. Dat is een voordeel voor de productie en distributie van de inter-array zeekabels. TKF speelt met de bouw van de nieuwe kabelfabriek in op de groeiende behoefte aan inter-array zeekabels voor offshore windparken. Deze kabels zijn van essentieel belang voor het verbinden van de windturbines op zee. Zodra de fabriek is opgeleverd zal TKF 1200 kilometer zeekabel per jaar kunnen produceren en distribueren.

Bouw nieuwe zeekabelfabriek TKF Eemshaven vordert gestaag

TKF start bouw zeekabelfabriek Eemshaven

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl