nieuws

Bouw nieuwe circulaire kunststoffabriek van start

Publicatie

12 jan 2015

Categorie

Petrochem

Soort

nieuws

Tags

kunststoffen

QCP is een initiatief van de ondernemers Huub Meessen en Marc Houtermans, beiden met ruime ervaring in de petrochemie. Ze wisten een consortium op de been te brengen dat naast henzelf bestaat uit SITA, Chemelot Ventures en NV Industriebank LIOF.

In de circulaire kunststoffabriek dienen gebruikte kunststoffen afkomstig van huishoudens en industrie als grondstof. De productiecapaciteit zal uiteindelijk jaarlijks 100.000 ton bedragen. De fabriek wordt in drie fases gerealiseerd. De totale investering bedraagt ongeveer 75 miljoen euro waarvan ruim 35 miljoen euro voor de eerste fase.

Partners

B+B Anlagenbau levert de apparatuur voor het opwerken van de inkomende balen plastic consumentenafval tot gesorteerde schone flakes. KraussMaffei Berstorff levert de extrusie-apparatuur om deze flakes te transformeren tot hoge kwaliteit polypropyleen en polyethyleen compounds. AZO verzorgt het interne transport en de opslag voor een volledig geautomatiseerde logistieke afhandeling van de materiaalstromen.

Vastbesloten

Huub Meessen, CEO van QCP, is zeer positief over de unieke samenwerking met deze drie leidende technologiepartners: ‘Afgezien van B+B, die zich al bewezen heeft in de circulaire polymeerindustrie, is het goed om te zien dat ook leidende spelers uit de traditionele polymeerindustrie, zoals KraussMaffei Berstorff en AZO, vastbesloten zijn om in de wereld van duurzame polymeren te stappen.’

De engineering van de fabriek is al gestart en met de constructie wordt deze maand begonnen om volgens plan in 2015 te kunnen opstarten.

Petrochem 2, 2022

13 april 2022

Nóg meer waterstof in Noord-Nederland