HomeGrondstoffenBiogrondstoffenBP neemt Amerikaanse biogasproducent over
groen gas

BP neemt Amerikaanse biogasproducent over

BP neemt het Amerikaanse Archaea Energy over. Archaea is een grote producent van biogas. BP betaalt 3,3 miljard dollar in cash voor het bedrijf en neemt een schuld van ongeveer 800 miljoen dollar over. BP wil de overname nog voor het einde van het jaar afronden.

 

Bio-energie is één van de vijf strategische divisies waarvoor BP tot 2030 een snelle groei voorziet. Met de overname breidt het bedrijf haar Amerikaanse biogas-activiteiten uit. Ook ligt de overname in lijn met de ambitie van het bedrijf om voor 2050 net-zero te produceren.

Archaea Energy heeft haar hoofdkantoor in Houston en bezit 50 Renewable Natural Gas en landfill gas-to-energy faciliteiten in de VS. Het bedrijf produceert ongeveer een hoeveelheid biogas die overeenkomt met 6000 vaten olie per dag. Door deze overname breidt BP direct haar productiecapaciteit biogas met 50% uit.

Energy Outlook

Archaea heeft meer dan 80 projecten in ontwikkeling. Hiermee zou de biogasproductie van de onderneming tegen 2030 kunnen vervijfvoudigen.

BP is van plan om ook in het Verenigd Koninkrijk en in Duitsland haar biogas-activiteiten uit te breiden. Tegen 2030 wil het bedrijf wereldwijd een olie-equivalent van 70.000 vaten per dag aan biogas produceren.

BP berekende zelf in haar Energy Outlook 2022 dat de vraag naar biogas tussen 2019 en 2050 25 keer zo hoog kan worden.

Delen:
Tags

jacqueline@industrielinqs.nl