HomeArchiefBremerhaven lanceert waterstof elektrolysers voor mobiliteit

Bremerhaven lanceert waterstof elektrolysers voor mobiliteit

Twee Noord-Duitse bedrijven willen waterstof elektrolysers voor mobiliteit opzetten in de havenstad aan de Noordzee. Het gezamenlijke project eFarm, mede geïnitieerd door GP JOULE in Noord-Friesland, dient hier als model. Vanaf 2020 zullen vijf PEM-elektrolyzers aangedreven door windenergie, met elk een vermogen van 225 kW, waterstof genereren.

Die wordt gedistribueerd naar, in eerste instantie, vijf brandstofcel personenauto’s en twee brandstofcelbussen via twee tankstations voor waterstof in Husum en Niebüll. De bussen worden ingezet als onderdeel van het reguliere openbaar vervoer in het district Noord-Friesland. Bussen kunnen 350 km rijden en auto’s 600 km op één tank brandstof.

De twee bedrijven zijn GP JOULE uit Reußenköge in Sleeswijk-Holstein en de in Bremerhaven-gebaseerde startup Green Fuels. Zij hebben samen de BH2V Alliance gelanceerd. In deze samenstelling, samen met extra partners, ontwikkelen ze regionale mobiliteitsoplossingen met waterstof uit hernieuwbare energiebronnen. Het project waterstof elektrolysers voor mobiliteit heeft tot doel een infrastructuur te ontwikkelen voor de productie, opslag en handel van waterstof om klanten in de maritieme sector, het vrachtverkeer en het openbaar vervoer in het Bremerhavengebied te bevoorraden.

Delen:
Author