HomeArchiefBroedplaats voor robotisering en automatisering
robotisering

Broedplaats voor robotisering en automatisering

West-Brabant heeft ruim vijfduizend tech-studenten, veel technische bedrijven en start-ups. Allemaal krijgen zij te maken met robotisering. Om daarin voorop te blijven lopen, wordt alle kennis, expertise en R&D-kracht in West-Brabant gebundeld in één krachtig cluster: Breda Robotics.

Bij Breda Robotics krijgen diverse aspecten van robotisering alle ruimte. Zo zijn er meerdere ‘robot experience centers’ waar demonstraties met robots worden gegeven en een skillslab waar studenten en bedrijfsleven workshops en trainingen kunnen doen. Het nieuwe cluster geeft bedrijven bovendien unieke kansen op het gebied van research & development. Ze kunnen in het fieldlab, samen met andere bedrijven, studenten en tech start-ups werken aan innovaties en prototypes op het gebied van robotica.

Praktijk

Op alle niveaus kunnen professionals en organisaties kennismaken met industrie 4.0 en er hands-on ervaring mee opdoen. Zo wordt de innovatieslagkracht van (tech)bedrijven en start-ups vergroot en kunnen technische studenten theoretische kennis koppelen aan de praktijk.

Breda Robotics is een initiatief van onder meer de gemeente Breda, Avans Hogeschool, REWIN, ExRobotics, WWA en Synchronlab. Er wordt op het moment nog gezocht naar een locatie voor het centrum.

Delen:
Author