HomeInfrastructuurBuss Terminal Eemshaven doet logistiek voor offshore windpark He Dreiht
Buss Terminal Eemshaven

Buss Terminal Eemshaven doet logistiek voor offshore windpark He Dreiht

Buss Terminal Eemshaven heeft een contract verkregen voor de havenlogistiek voor het offshore windpark He Dreiht van EnBW. Heerema Marine Contractors is verantwoordelijk voor de werkzaamheden. De planning is dat het contract eind 2023 ingaat.

Buss Terminal Eemshaven zorgt voor het lossen van de monopiles, het transport en de opslag van de onderdelen en het laden van de zeeschepen als de componenten offshore geïnstalleerd worden. Buss zal ook de benodigde engineering en het project management van dit logistieke project op zich nemen. De monopiles hebben een diameter van 9,2 meter, zijn tot 71 meter lang en wegen tot 1350 ton. Heerema Marine Contractors voert het transport en de offshore installatie van de componenten uit.

64 windturbines

Het windpark He Dreiht bestaat uit 64 windturbines met een totale geïnstalleerde capaciteit van 960 MW. Het windpark wordt gebouwd op ongeveer 90 kilometer ten noordwesten van het eiland Borkum en 110 kilometer ten westen van Helgoland. Het windpark moet tegen het einde van 2025 op het elektriciteitsnet zijn aangesloten.

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl