HomeInfrastructuurLogistiekBuss Terminal Eemshaven doet logistieke afhandeling deel windpark Hollandse Kust Noord
Buss Terminal Eemshaven

Buss Terminal Eemshaven doet logistieke afhandeling deel windpark Hollandse Kust Noord

Buss Terminal Eemshaven (BTE) gaat de logistieke afhandeling doen van het bovenwaterdeel (torenpalen, rotorbladen, nacelles) van windpark Hollandse Kust Noord, dat zo’n 18 kilometer uit de kust ligt, ter hoogte van Egmond aan Zee. Eigenaar CrossWind startte onlangs met de aanleg van het onderwaterdeel van dit park.

De komende maanden zullen de bovenwateronderdelen van de Siemens windturbines naar de Eemshaven worden verscheept om van daaruit verder te woorden getransporteerd naar het windpark in aanbouw. Dit is het 19de windpark wat vanuit Eemshaven wordt aangelegd. Hollandse Kust Noord krijgt 69 windturbines met elk een vermogen van 11 MW. Speciaal voor dit project heeft BTE dit jaar vier hectare extra terrein aangekocht aan de overkant van de weg aan de Beatrixhaven. Daarnaast zijn de faciliteiten op het terrein zelf uitgebreid. Zo zijn er elektriciteitsaansluitingen op de kade gerealiseerd om het gebruik van dieselaggregaten en motoren zoveel mogelijk terug te dringen.

Ook is er een glasvezelnetwerk aangelegd voor betere communicatievoorzieningen. Verder is Buss Terminal Eemshaven druk bezig met de bouw van een nieuw hoofdkantoor op het terrein. Dat is nodig om alle activiteiten vanuit een goede basis te kunnen blijven begeleiden.

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl