HomeTransitieWind- en zonne-energieCentrica en Alfen ontwikkelen batterijpark in Oostende
centrica

Centrica en Alfen ontwikkelen batterijpark in Oostende

Centrica Business Solutions en Alfen gaan samen een batterijopslagproject in Oostende ontwikkelen. Dit is het eerste batterijproject voor Centrica buiten het Verenigd Koninkrijk.

Het project beoogt een opslagcapaciteit van 24 MW om lokaal geproduceerde duurzame energie tijdelijk te kunnen opslaan. Het is de bedoeling dat de site begin 2024 over de volledige capaciteit beschikt. De batterij wordt geplaatst bij Ostend Basic Chemicals. De werkzaamheden beginnen dit jaar nog. De ontwikkeling van dit batterijproject draagt bij aan de doelstelling van Centrica om vanaf 2026 900 MW aan flexibele energie te kunnen leveren. Belgiƫ wordt strategisch steeds belangrijker voor Centrica. Het bedrijf hoopt dan ook dat dit project in Oostende het eerste van vele projecten zal zijn.

Alfen richt zich op ontwerp, stroomvoorziening, civiele werken, installatie, tests en onderhoud op de lange termijn. Als het systeem eenmaal operationeel is, zal Centrica Energy Trading een multimarket-optimalisatiestrategie toepassen waarbij energie wordt opgeslagen en vervolgens kan worden verkocht en geleverd aan het elektriciteitsnet, wanneer vraag en aanbod niet in balans zijn.

Foto: Centrica

Delen:
Tags

jacqueline@industrielinqs.nl