nieuws

Chinees contract voor groot petrochemisch complex

Publicatie

26 aug 2004

Categorie

Petrochem

Soort

nieuws

Tags

PEKING – Fujian Petrochemical Company Limited, voor vijftig procent eigendom van China Petroleum & Chemical Corporation (Sinopec) en voor vijftig procent van de regering van Fujian)(FPCL), ExxonMobil China Petroleum en Petrochemical Company Limited (ExxonMobil), en Aramco Overseas Company (Saudi Aramco) hebben een overeenkomst bereikt over de gezamenlijke financiering van het ontwerp voor een project ter waarde van meer dan 3,5 miljard dollar voor de uitbreiding van de bestaande raffinage in de provincie Fujian en de bouw van een nieuw chemisch complex.
Het project zou resulteren in een ge├»ntegreerd raffinage- en chemicali├źncomplex gesitueerd in Quangang, Quanzhou bij de Baai van Meizhou in Fujian. ExxonMobil, Sinopec en Saudi Aramco zijn tevens een haalbaarheidsstudie ten behoeve van de regering van Volksrepubliek China overeengekomen voor een joint-venture voor brandstofmarketing in Fujian. Het contract betreft de engineering, het ontwerp, het selecteren van de contractors, financiering en bestellen van apparaten. Het project heeft tot doel de bestaande raffinaderij in de provincie Fujian van tachtigduizend vaten olie per dag uit te breiden tot 240 duizend vaten per dag. In de raffinaderij zal Arabische olie worden verwerkt.
Het project omvat tevens de bouw van een nieuwe etheen stoomkraker, met een capaciteit van achthonderd duizend ton per jaar, nieuwe polyetheen en polypropeen installaties en een nieuwe installatie voor de productie van paraxyleen met een capaciteit van zevenhonderd duizend ton per jaar. Het is de bedoeling dat het project in de eerste helft van 2008 is afgerond.
Het totale project wordt uitgevoerd een joint venture van FPCL (vijftig procent), ExxonMobil (25 procent) en Saudi Aramco (25 procent). Het marketing gedeelte is voor 55 procent in handen van Sinopec, en ExxonMobil en Saudi Aramco krijgen beiden een percentage van 22,5 procent. Het geheel wordt het eerste Chinees-buitenlandse project van deze aard in de petrochemie.

Petrochem 3, 2022

29 juni 2022

Air Products en Gunvor werken aan Rotterdamse importterminal ammoniak

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.