nieuws

Chloorproductie AkzoNobel beweegt mee met stroomaanbod

Publicatie

2 jul 2018

Categorie

Het Nieuwe Produceren

Soort

nieuws

Tags

energiekosten, stroomaanbod

AkzoNobel Specialty Chemicals heeft op haar site in Rotterdam ‘e-flex’-technologie in gebruik genomen. Daarbij passen computergestuurde algoritmes automatisch de productie af op het elektriciteitsaanbod. Op die manier worden de energiekosten geoptimaliseerd en grote schommelingen in het elektriciteitsnetwerk opgevangen. Deze zijn het gevolg van het toenemende aanbod van energie uit hernieuwbare bronnen, zoals windenergie.

‘De inzet van nieuwe technologieën zoals ‘e-flex’ laat zien dat digitalisering, groei en een duurzame toekomst hand in hand kunnen gaan’, stelt Werner Fuhrmann, CEO van AkzoNobel Specialty Chemicals. Het bedrijf werkt ook aan de aanleg van een tweede, zelfstandige productielijn voor chloor en loog. De nieuwe productielijn, die naar verwachting in 2021 gereed is, maakt een continue toevoer van chloor mogelijk, ook wanneer één lijn in onderhoud is. Er ontstaat eveneens ruimte om de productiecapaciteit in de toekomst uit te breiden bij een verdere groei van de vraag.

De fabriek in Rotterdam vormt het hart van een belangrijk industrieel cluster voor producten op basis van chloor, zoals PVC, epoxyharsen en polyurethaan. De locatie heeft de grootste membraanelektrolysefabriek in Europa met een productiecapaciteit van meer dan 630.000 ton chloor per jaar, naast natronloog, bleekloog en waterstof. Naar verwachting start de bouw van de nieuwe productielijn in 2019.

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.