HomeArchiefCoolbrook ontvangt subsidie voor elektrische naftakraker

Coolbrook ontvangt subsidie voor elektrische naftakraker

Het Fins-Nederlandse Coolbrook heeft ruim 5,5 miljoen euro subsidie van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat ontvangen voor verdere ontwikkeling van hun elektrisch aangedreven naftakraker op de Brightlands Chemelot Campus in Geleen.

Coolbrook werkt al langer aan de ontwikkeling van een duurzame naftakraker, die door middel van een petrochemisch proces de grondstoffen levert voor kunststoffen (plastics) als polyetheen en polypropeen. De energie die daarvoor nodig is wordt nu veelal nog opgewekt met fossiele energiebronnen. De innovatieve Rotor Dynamische Reactor-technologie (RDR) van Coolbrook reduceert de CO2-uitstoot van dit proces volledig bij gebruik van hernieuwbare energiebronnen.

Met de introductie en ontwikkeling van RDR-technologie laat Coolbrook zien een serieuze bijdrage te willen leveren aan de verduurzaming van de petrochemische industrie in Nederland. De recent door de Europese Commissie aangekondigde ‘Fit for 55’ wetgeving en de aangescherpte doelen van het Nederlandse Klimaatakkoord maken de urgentie hiervan alleen maar groter. De subsidie van de Nederlandse regering aan de pilot in Geleen met de RDR-reactor is voor het Fins-Nederlandse bedrijf dan ook als een belangrijke steun in de rug.

> Lees meer over de technologie van Coolbrook

Delen:
Author