HomeGrondstoffenCirculaire grondstoffenCosun en Oost NL investeren in scale-up circulaire voedselingrediënten
revyve

Cosun en Oost NL investeren in scale-up circulaire voedselingrediënten

Cosun en Oost NL investeren samen acht miljoen euro in de Wageningse foodtech scale-up revyve. Dit bedrijf gebruikt gepatenteerde technologie om eiwit- en vezelingrediënten te produceren uit biergist. Dit is een zijstroom van bierbrouwerijen. Revyve werkt momenteel aan het opschalen van de productie naar meer dan 100 ton per jaar.

De producten die revyve maakt, kunnen dienen als vervanger van dierlijke eiwitten en bepaalde chemisch geproduceerde hulpstoffen (E-nummers) zoals methylcellulose. De producten vinden toepassing als ingrediënten in een groot aantal verschillende voedingsmiddelen. ‘Tot nu toe waren voedselproducenten afhankelijk van dierlijke ingrediënten en E-nummers om textuur te creëren in veel vleesvervangende producten. Binnen revyve is er een uniek proces ontwikkeld, waardoor er hoogwaardige functionele ingrediënten geproduceerd kunnen worden uit biergist. Deze ingrediënten hebben een sterke gelerende en emulgerende werking, waardoor we een duurzamer, aantrekkelijker en meer ‘clean-label’ (geen E-nummers meer op het etiket) alternatief kunnen bieden voor voedselproducenten’, aldus Cedric Verstraeten, CEO van revyve.

Cosun wil groeien in groene en gezondheid-bevorderende ingrediënten. Ook zet het bedrijf in op het opwaarderen van co-producten en het bouwen van een toekomstbestendige en duurzame voedselketen. De investering in revyve past hier ook in.

Oost NL investeert vanuit het Perspectieffonds Gelderland (PFG).

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl