HomeArchiefCovestro bouwt nieuwe anilinefabriek in Antwerpen

Covestro bouwt nieuwe anilinefabriek in Antwerpen

De Italiaanse EPC-contractor Maire Tecnimont maakt bekend dat haar dochteronderneming Tecnimont een Engineering, Procurement en Construction (EPC) contract heeft gekregen van Covestro voor een nieuwe anilinefabriek in Antwerpen, België.

Het project zal een aanzienlijke extra anilineproductiecapaciteit realiseren voor de bestaande Covestro-vestiging in Antwerpen. Het project omvat alle noodzakelijke voorwaarden voor de productie van de eindproducten, met inbegrip van grondstoffen, infrastructuur en productlogistiek.

Lumpsum

Het contract zal worden uitgevoerd op basis van een lumpsum en heeft een waarde van ongeveer 250 miljoen euro. De mechanische voltooiing van het project wordt verwacht tegen 2024. De nieuwe eenheid zal gebaseerd zijn op state-of-the-art technologieën die de hoogste normen inzake procesveiligheid en energie-efficiëntie moeten garanderen.

Aniline-hub

De Antwerpse vestiging is Covestro’s Europese hub voor aniline en profiteert van een aantrekkelijke infrastructuur en logistiek met directe toegang tot de nodige grondstoffen. Aniline is een belangrijke grondstof voor talrijke chemische producten, waaronder methyleendifenyldiisocyanaat. Dat schuim wordt onder wordt gebruikt voor de productie van hardschuim voor thermische isolatie in gebouwen en in de koelketen.

Delen:
Author

David@industrielinqs.nl