nieuws

CSM wil biochemicals-fabriek in Azië

Publicatie

27 aug 2004

Categorie

Petrochem

Soort

nieuws

Tags

AMSTERDAM – CSM heeft plannen voor de bouw van een nieuwe productielocatie voor de divisie Biochemicals in Azië. Dit maakte het bedrijf vandaag bekend bij de presentatie van de halfjaarcijfers.
Met de plannen zou een investering van 75 tot honderd miljoen euro gemoeid zijn. Het is de bedoeling dat de nieuwe locatie eind 2007 begin 2008 operationeel is. CSM zoekt nog een geschikte locatie voor de nieuwe fabriek. De divisie Biochemicals richt zich op de productie van melkzuur, melkzuurderivaten, gluconzuur en gluconaten onder meer als conserveringsmiddel voor vleesproducten. De divisie Biochemicals opereert onder de naam Purac. Het bedrijf is met een marktaandeel van zeventig procent wereldmarktleider.
CSM zag in de eerst zes maanden van dit jaar een aanzienlijke volumegroei van 26 procent van melkzuur en melkzuurderivaten voor de conservering van vlees voor de Amerikaanse vleesverwerkende industrie. Ook voor de tweede helft van 2004 voorziet CSM een aanzienlijke volumestijging van melkzuur en melkzuurderivaten van circa veertien procent. CSM verwacht voor Biochemicals dat het bedrijfsresultaat in de tweede jaarhelft aanzienlijk lager uit zal komen dan het resultaat in de tweede helft van vorig jaar. Ook het jaarresultaat zal lager uitkomen dan een jaar eerder.

Petrochem 3, 2022

29 juni 2022

Air Products en Gunvor werken aan Rotterdamse importterminal ammoniak

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.