nieuws

CSM wil Sugar Confectionary divisie verkopen

Publicatie

27 aug 2004

Categorie

Petrochem

Soort

nieuws

Tags

AMSTERDAM – CSM onderzoekt de mogelijkheid van verkoop van onderdeel CSM Sugar Confectionery. Dat heeft het voedingsconcern vrijdag bekendgemaakt bij de publicatie van de halfjaarcijfers. CSM Sugar Confectionery, producent van onder meer het merk Red Band, realiseerde in het eerste halfjaar van 2004 een omzet van 348,5 miljoen euro tegen 364,1 miljoen euro een jaar eerder. De nettowinst steeg tot 67,3 miljoen euro.
Bestuursvoorzitter Jaap Vink van CSM gaf aan dat zijn bedrijf van plan is versneld te groeien in afdeling Biochemicals en de winstgevendheid van Bakery Supplies te verbeteren. De markt voor bakkerij-ingredienten en -producten, met name in Duitsland en Frankrijk, had volgens CSM in het eerste halfjaar van 2004 te kampen met flinke tegenwind. Dit resulteerde in teleurstellende cijfers voor Bakery Supplies Europe.
CSM verwacht eind 2004 nadere mededelingen te kunnen doen over verdergaande productierationalisaties en/of het afstoten van niet-strategische of verliesgevende onderdelen. Vink stelde dat er op het moment nog geen gesprekken worden gevoerd. Hij verwacht echter wel eind december zijn handtekening onder het verkoopcontract te kunnen zetten. 'Dus dan zal de opbrengst eind maart begin april 2005 beschikbaar zijn', aldus Vink. Vink verwacht zowel industriële als financiële geïnteresseerden uit zowel Europa als de VS.
ABN AMRO is in de arm is genomen voor begeleiding van het verkoopproces. Vink wilde niet aangeven hoeveel de divisie waard is. Het onderdeel biedt in Europa werk aan 4.200 mensen, waarvan 450 in Nederland. De bijdrage aan de omzet van CSM Sugar Confectionary is op jaarbasis 22 procent.
Zakenbank Petercam schat de zoetwarendivisie op ongeveer 800 miljoen euro.
CSM gaat het bedrijfsonderdeel via een gecontroleerd veilingsysteem verkopen.
Het bedrijf geeft aan dat de divisie in Europa voor tientallen miljoenen euro's zou moeten uitbreiden. CSM wil deze investeringen niet doen. CSM concentreert zich nu op de Bakery-activiteiten en Biochemicals.

Petrochem 3, 2022

29 juni 2022

Air Products en Gunvor werken aan Rotterdamse importterminal ammoniak

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.