HomeTransitieCCUSDeep Branch gebruikt CO2 OCAP voor productie proteïnes
Deep Branch

Deep Branch gebruikt CO2 OCAP voor productie proteïnes

Deep Branch heeft haar mobiele pilot unit in de haven van Rotterdam in gebruik genomen. De unit wordt gebruikt om lokaal afgevangen CO2 om te zetten in proteïnes via een gasfermentatieproces. In dit Carbon Craft Project werkt Deep Branche samen met OCAP en tomatenkweker Duijvestein.

OCAP (een dochter van Linde) levert al bijna twintig jaar CO2 aan kassen in de omgeving van Rotterdam. Het CO2 is afkomstig van industrie in de Rotterdamse haven. Deep Branche toont in het Carbon Craft project aan dat het CO2 ook kan worden omgezet in proteïnes.

Container

Deep Branche bouwde de unit in een container zodat deze ook buiten het laboratorium gebruikt kan worden. In de unit kan het bedrijf haar gasfermentatie-technologie testen met verschillende CO2 en waterstofbronnen. In de unit is ook een electrolyser aanwezig, die in real-time waterstof kan produceren. De MPU-unit is eerder al gebruikt in samenwerking met de Britse Drax Power Group.

Op de langere termijn wil Deep Branch een commerciële installatie voor haar proces realiseren. Het bedrijf ziet de Haven van Rotterdam als potentiële vestigingslocatie.

Deep Branch werkt tegelijkertijd op de Brightlands Chemelot Campus aan de opschaling van de technologie.

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl