HomeArchiefDefinitieve vergunning voor mestvergasser van Stercore

Definitieve vergunning voor mestvergasser van Stercore

Stercore heeft groen licht gekregen voor de bouw van een innovatieve mestvergassingsinstallatie in Emmen. De definitieve vergunning is binnen. Nog dit jaar begint de bouw van de fabriek en de productie zal na ongeveer twee jaar op gang komen.

De fabriek draait straks voornamelijk op duurzaam opgewekte elektrische energie en zet mest en digestaat uit co-vergisters om in groen gas en bio based carbon. Dit laatste is volgens Stercore een hoogwaardige organische kunstmestvervanger en bodemverbeteraar.

Stercore gebruikt in haar proces bekende en bewezen technologie├źn voor biothermisch drogen, vergassing en gasopwaardering. Deze technieken heeft ze echter verfijnd en op een slimme manier aan elkaar geknoopt. Zo voorkomt Stercore bijvoorbeeld teervorming in het proces, waardoor er geen nageschakelde technieken nodig zijn. Ook heeft het bedrijf een eigen methanisatie-installatie ontwikkeld. Deze zet het ruwe gas uit de vergasser om in gas van Groningen-kwaliteit.

Lees meer over de vergunningverlening.

Delen:
Tags

Eindredacteur van Industrielinqs en Petrochem, en immer speurend naar relevant nieuws om te delen. Mijn interesse: breed. Mijn specialiteit: investeringsprojecten en onderhoudsstops!

[email protected]